www.nrc.nl

In het Weblog Ahold deze week meer over het vonnis, inclusief verwijzingen naar alle originele documenten die op het web zijn gepubliceerd. Ook meer informatie over gevolgen van het vonnis voor de advocaatkosten van de verdachten.

www.nrc.nl In het Weblog Ahold deze week meer over het vonnis, inclusief verwijzingen naar alle originele documenten die op het web zijn gepubliceerd. Ook meer informatie over gevolgen van het vonnis voor de advocaatkosten van de verdachten. 'Tot nu vergoedde het supermarktconcern de advocatenkosten voor de verdachten. Als voormalig werkgever was Ahold daartoe verplicht door in het verleden gemaakte afspraken. Het is gebruikelijk dat bedrijven hun (voormalige) bestuurders vrijwaren van eventuele claims, voor zover er geen opzet of schuld bij de voormalige werknemers in het spel is. Even bellen met Peter Wakkie, lid van de raad van bestuur van Ahold. Wakkie: 'Door de veroordeling vervalt die plicht tot vrijwaring. Vanaf nu zal er niet meer vergoed worden want Ahold heeft als beleidslijn dat we geen strafproceskosten vergoeden van personen die veroordeeld zijn.' Van der Hoeven (foto) maakte het afgelopen jaar gebruik van zeker vijf advocaten en een pr-adviseur. Zie www.nrc.nl/weblogs vdHoeven bij aankomst bij de Rechtbank Foto NRC H'bBlad, Maurice Boyer 060522 Boyer, Maurice

'Tot nu vergoedde het supermarktconcern de advocatenkosten voor de verdachten. Als voormalig werkgever was Ahold daartoe verplicht door in het verleden gemaakte afspraken. Het is gebruikelijk dat bedrijven hun (voormalige) bestuurders vrijwaren van eventuele claims, voor zover er geen opzet of schuld bij de voormalige werknemers in het spel is.

Even bellen met Peter Wakkie, lid van de raad van bestuur van Ahold. Wakkie: 'Door de veroordeling vervalt die plicht tot vrijwaring. Vanaf nu zal er niet meer vergoed worden want Ahold heeft als beleidslijn dat we geen strafproceskosten vergoeden van personen die veroordeeld zijn.'

Van der Hoeven (foto) maakte het afgelopen jaar gebruik van zeker vijf advocaten en een pr-adviseur. Zie www.nrc.nl/weblogs

De wiki We the people loopt in ieder geval nog door tot vlak voor de Europese top van 15 en 16 juni, een bijeenkomst waar onder meer de Grondwet aan de orde zal komen.

De wiki behandelt de vraag vraag waarmee Europa al een jaar worstelt: wat nu? Sinds Nederland en Frankrijk de Europese Grondwet afwezen is de toekomst van Europa onduidelijk geworden.

Voordat de Europese leiders voor het eerst weer over de Grondwet gaan praten, wil We the People van ú weten wat er met de Grondwet moet gebeuren: alsnog invoeren, vergeten of herschrijven? Lees, stem of schrijf mee via wethepeople.nrc.nl