Televisie Overige films

Knights of the Round Table (Richard Thorpe, 1953, VS). Eerste CinemaScope-productie van MGM is geparfumeerde kostuumfilm over Arthur en de zijnen. Met Robert Taylor, Ava Gardner, Mel Ferrer. BBC2, 12.00-13.55u.

Sister Act II: Back in the Habit (Bill Duke, 1993, VS). Mechanische vervolgfilm vertoont Whoopi Goldberg andermaal als een zogenaamde non die een stel onbehouwen scholieren in het gareel brengt. BBC1, 16.45-18.25u.

Sidekicks (Aaron Norris, 1993, VS). Lichtvoetige familiefilm vol cartoonachtig fantasie-geweld. Ziekelijke tiener bestrijdt pesterijen met heldhaftige dagdromen over karate-expert Chuck Norris. BBC1, 18.00-19.40u.

Naked Gun 33 1/3: The Final Insult (Peter Segal, 1994, VS). Derde versie van een uiterst melige satire op de cliché's van de doorsnee Amerikaanse politiefilm. Een lawine van hele en halve moppen, extreme woordspelingen en Leslie Nielsen als de van vergissing naar blunder stuiterende detective. Veronica, 18.30-20.00u.

Ik ben Joep Meloen (Guus Verstraete jr., 1981, Nederland). Eerste speelfilm van André van Duin. Over een ambitieuze pianostemmer die zijns ondanks een carnavalshit maakt. Ook met Corrie van Gorp en Frans van Dusschoten. Talpa, 19.00-20.45u.

M:I-2 / Mission: Impossible II (John Woo, 2000, VS). Tweede bioscoopfilm naar de tv-serie uit de jaren zestig, met zorgvuldig gechoreografeerde geweldscènes en meditatieve ondertonen, bepaalt nu het karakter van de serie die ongetwijfeld zal worden voortgezet als de James-Bond-opvolger van de 21ste eeuw. Met Tom Cruise, Thandie Newton. Veronica, 20.30-22.55u.

La lectrice (Michel Deville, 1988, Frankrijk). Alleraardigste film verhult geenszins dat het een roman-adaptatie betreft, vertelt over de vreugde van het voorlezen en het voorgelezen worden en vermeit zich in bespiegelingen over de invloed van literatuur op gedachtenleven en daden van lezers. Verleidelijke hoofdrol van Miou-Miou als voorlezeres die zich uitlevert aan haar werkgevers. TV5, 23.20-1.00u.

The Ex (Mark L. Lester, 1997, Canada/VS). 'Fatal Attraction Meets The Hand That Rocks the Cradle' luidt slagzin van thriller waarin Yancy Butler haar ex-man en diens gezin belaagt. BBC1, 1.00-2.15u.

The Bad and the Beautiful (Vincente Minnelli, 1952, VS). Venijnig melodrama over Hollywood. Actrice Lana Turner, scenarist Dick Powell en regisseur Barry Sullivan halen herinneringen op aan medogenloze producent Kirk Douglas. Oscar voor Gloria Grahame. Arte, 0.15-2.10u.

Space Camp (Harry Winer, 1990, VS). Science fiction voor de jeugd. Tijdens zomerkamp belanden tieners per ongeluk met een space shuttle in de ruimte. Maandag, BBC2, 12.00-13.40u.

Meteor (Ronald Neame, 1979, VS). Rampenfilm met humor. Sean Connery en zijn Russische collega-astronomen, onder wie Natalie Wood, gebruiken elkaars geheime atoomwapens in een collectieve poging een fatale meteorietinslag te voorkomen. Maandag, BBC2, 13.40-15.20u.

Trop belle pour toi (Bertrand Blier, 1989, Frankrijk). Regisseur van o.a. Les valseuses goochelt met tijdsniveaus, fantasie en werkelijkheid en romantische sjablonen in absurde komedie over orginele driehoeksverhouding: succesvolle autodealer Gérard Depardieu, getrouwd met ideale Carole Bouquet, valt voor mollige secretaresse Josiane Balasko. Maandag, Arte, 14.55-16.25u.

The Sound of Music (Robert Wise, 1965, VS). Onsterfelijke musical en een van de succesvolste films ooit gemaakt. Maandag, BBC1, 16.20-19.05u.