Rosiri (35): Feest

Er staat al een cd met heelalgeluiden op. Nu kan het gezellig worden. Feuilleton van Iris Koppe over een modern kind van gescheiden ouders

Clint duwde zijn spacebril op zijn voorhoofd en liet zijn blik over de ruimte glijden. 'Personeel, personeel', riep Hidde terwijl hij met een grote zalmschotel het trapje naar de kelder afliep. Hij duwde Clint opzij en manoeuvreerde met de vis langs zijn ex en zijn nieuwe vrouw heen.

Rosiri stond onbewogen te kijken naar Clint in een strak ruimtepak en wist geen woord uit te brengen. Nooit zou ze over deze ex-lover heen komen, nooit zou ze deze man iets kunnen weigeren.

Haar huisbaas had ook wat volk uitgenodigd, voornamelijk zijn vrienden van de Academie. Rosiri probeerde de zalmschotel uit de buurt van deze kunstenaars te houden, want ze wist wat voor mensen het waren.

Te lui om gewoon werk te zoeken, te arrogant om mee te praten en voor je het wist was je door de hele catering heen. Haar huisbaas had een cd met heelalgeluiden opgezet, waardoor alle bezoekers van de housewarming nu moesten schreeuwen om elkaar te kunnen verstaan.

'Kun jij even naar de avondwinkel rennen om wat extra bier te halen?', vroeg Rosiri aan Ton die onmiddellijk zijn leren jack aantrok. De veertiger voelde zich opgelaten tussen de achttienjarige vriendinnen van Rosiri en was blij dat hij iets kon doen.

Tussen de muzieknummers door, die door de huisbaas met een versterker werden vervormd waardoor het leek alsof de langgerekte heelaltonen werden veroorzaakt door een muziekinstallatie met bijna lege batterijen, probeerde Rosiri een gesprek te beginnen met Clint.

Hij stond met zijn rug tegen de muur te sms'en. 'Hoe gaat het? Woon je nu in Almere Muziekwijk?' Rosiri boog zich bezorgd over haar hiphopneger uit Heerlen. Clint zei iets onverstaanbaars en ging verder met het versturen van een bericht via zijn telefoon.

'Lieverd, ik laat Rijpwijt even je huis zien', lachte Caro en ze kneep Rosiri in haar wang.

Samen met de bijlesleraar verdween ze door het trapluik omhoog. In het midden van de kelder begonnen een paar mensen te dansen. Een van de vriendinnen van Rosiri zwaaide haar linkerbeen om een paal. Sensueel gleed ze van boven naar beneden.

Naomi liep geïrriteerd naar Hidde en probeerde de herrie uit de boxen te overstemmen.

'Ga je lekker? Zit niet zo naar die meisjes te kijken! Misschien kun je beter naar huis gaan!' Rosiri ving de scheldtirade op en snelde naar haar vader.

'Pap, je mag best blijven hoor.' De witte wijn van Naomi klotste over de rand van haar glas van woede. 'Op het feest van je dochter een beetje gaan lopen flirten!'

Hidde stond bedremmeld te kijken. Hij had zich de hele dag voor de zalmschotel staan uitsloven.

Ton kwam hijgend met drie kisten bier binnen. De conditie van de veertiger was niet meer wat die geweest was.

De muziek stierf weg en Clint pakte de microfoon. Hij ging tussen de vriendinnen van Rosiri staan rappen. Dit was niet afgesproken en Rosiri werd gek van jaloezie.

Haar huisbaas, gekleed in een legging met grote kisten, begon met de beamer spoetnikbeelden te vertonen.

Ondertussen drukte hij een van de vriendinnen van Rosiri tegen zich aan en probeerde haar te tongen.

Even later bukte hij zich om een snoer recht te leggen en zijn bouwvakkersdecolleté werd breed zichtbaar.

Rosiri vluchtte naar de andere kant van de kelder en wilde iets sterks voor zichzelf inschenken. André Kuypers had de helft van de zalmschotel verorberd.

Het leek alsof hij expres niet ontbeten had voor hij naar dit feest kwam. Ton was Rosiri achterna gegaan. 'Kun je nog even wat witte wijn gaan halen bij de avondwinkel?', wimpelde ze hem af.

Plots ging er een schrikgolf door haar heen. Waar was Clint nou?

Nog net zag ze haar ex in strak ruimtepak met een van haar vriendinnen door het trapluik omhoog verdwijnen. Wordt vervolgd...

    • Iris Koppe