Radio Voorkeur

De andere wereld van zondagmorgen. Uitzending staat zondagmorgen mede in het teken van hoerenbezoek op het WK-voetbal. Kerk in Actie en de Stichting Religieuzen tegen Vrouwenhandel delen op het WK in Duitsland visitekaartjes uit aan supporters. Hierop staat te lezen hoe je een slachtoffer van gedwongen prostitutie kunt herkennen en wat je vervolgens moet doen. Dit initiatief loopt vooruit op een internationale conferentie die van 29 t/m 31 mei 2006 plaatsvindt in het Protestants Landelijk Dienstencentrum. Hier wordt informatie uitgewisseld over oude en nieuwe vormen van mensenhandel en methoden om die te bestrijden. Zondag Radio 1, 07.00-08.00u.

OVT. Het eerste uur van OVT is gewijd aan de geschiedenis van het moderne aanvallende voetbal. Is Nederland de uitvinder van het totaalvoetbal? Gesprek met Auke Kok, auteur van verscheidene voetbalboeken, W. T. Eijsbouts, hoogleraar Europees recht UvA, auteur van Een kleine filosofie van de bal en voetbal-liefhebber en Raf Willems, auteur van Van Bensemann tot Beckenbauer: De verborgen geschiedenis van het Duitse voetbal. Zondag, Radio 1, 10.00-11.00u.