Mobb Deep: Blood Money

'Op ons nieuwe album kun je de ouderwetse Mobb Deep verwachten; we zijn geen steek veranderd', vertelde de rappende producer Havoc een maand geleden aan NRC. Dat moest benadrukt worden omdat de legendarische rapgroep, die op hun eerste klassieke albums ijzingwekkende straathoekblues van het hoogste niveau brachten, inmiddels bij het kamp van de nogal bemoeizuchtige rapper 50 Cent hebben getekend en diens merknaam G-Unit zelfs op hun handen hebben getatoeëerd. Het was een leugen waar minister Verdonk wel raad mee zou weten. De rappers klinken als de zoveelste rekruten van 50 Cent in plaats van als de vereerde veteranen die ze zijn. Met zing-maar-lekker-mee-refreintjes en belachelijk simpele rijmpjes over groupies en ego's, verhuist Mobb Deep in één klap van de grimmige achterbuurt Queensbridge naar de Candy Shop. Maar beats van enig kaliber, normaal het handelsmerk van G-Unit, ontbreken vrijwel volledig. Wat is hier gebeurd? Waar is Zembla als je ze nodig hebt?

Mobb Deep: Blood Money (G-Unit / Interscope) ** cd hoes Mobb Deep / Blood Money
Mobb Deep: Blood Money (G-Unit / Interscope) **
    • Saul van Stapele