Madonna maakt katholieken weer boos

Na Dan Brown is nu Madonna het doelwit van de woede van katholieken en andere christenen. In haar nieuwe tournee, Confessions, die zij zondag begon in Los Angeles, heeft zij zich met een doornenkroon getooid en hangend aan een kruis haar ballad 'Live to tell' gezongen. De Britse Evangelische Alliantie noemde dat ongevoelig, en gevaarlijk misbruik van christelijke beelden. De Amerikaanse Catholic League vond het triest en zei te hebben gehoopt dat het Kaballah-geloof Madonna wat meer respect voor religie had bijgebracht. In 1990 riep de paus al op haar Blond Ambition-tour te boycotten, waarin Madonna tijdens het nummer 'Like a virgin' deed alsof ze masturbeerde. De clip bij 'Like a prayer' riep ook kritiek op: daarin werden kruisen verbrand en Jezus werd afgebeeld als zwart. Madonna treedt op 3 en 4 september op in de ArenA in Amsterdam. Er zijn nog kaarten.

Madonna Foto AP Madonna performs during her concert at the Great Western Forum in Inglewood, Calif., Sunday, May 21, 2006. The concert marked the kick-off of the North American leg of her Confessions tour. (AP Photo/Chris Pizzello) Associated Press