Internet Voorkeur

Filmfestival Cannes. The Da Vinci Codedoet niet mee aan de strijd om de Gouden Palm, die zondag wordt uitgereikt aan films die wél op bijval konden rekenen. Op www.cannesguide.com , 'a festival virgin´s guide', is een duidelijk overzicht te vinden welke films meedingen naar de 'Palme d'Or', welke niet, en wie er in de jury zitten. Prettig voor leken is de uitgebreide beschrijving van de ontstaansgeschiedenis van het festival en de doorklikmogelijkheid naar de almachtige filmdatabank www.imdb.com. Op diverse internetpagina's is te volgen wat de stand van zaken is op het festival, wat de laatste roddels en berichten zijn en wie wat aanhad.

In het Nederlands is www.cinema.nl erg infromatief. Volkskrantredacteuren Ronald Ockhuysen en Jan Pieter Ekker houden een weblog bij over hun persoonlijke ervaringen in de mondaine Franse badplaats. De officiële festivalsite, www.festival-cannes.fr, is meer gericht op professioneel geïnteresseerden, maar niet te missen is de diaserie van Europese filmsterren op de rode loper, die met lipstick-handkussen en zonnebrillen zeker niet onderdoen voor hun Hollywoodcollega´s.