Diverse artiesten: Monsieur Gainsbourg Revisited

Voor wie zich afvraagt hoe de muziek van Serge Gainsbourg zou klinken, als Gainsbourg een Brit was geweest en in een hedendaags bandje zou spelen, is er nu de verzamel-cd Monsieur Gainsbourg Revisited. Hierop zingen allerlei Engelse en Amerikaanse popsterren van nu de onverwoestbare composities van de Franse held. Want Serge Gainsbourg is een echte muzikanten-muzikant. Van Spinvis tot Franz Ferdinand, allemaal roemen ze Gainsbourg als baken van eigenwijsheid en klank-onderzoek. Op deze cd staan de bekende liedjes, zoals 'Je suis venue te dire que je m'en vais', 'Ballade de Melody Nelson', en het hijgnummer 'Je t'aime moi non plus' - hier passend onderkoeld door Cat Power en fotomodel Karen Elson, die het antwoord ('me neither') ongeïnteresseerd brengt. Michael Stipe, Tricky, The Kills, Franz Ferdinand, Jarvis Cocker (van Pulp) brengen allemaal op Gainsbourg-aanse wijze een hommage. Niet te ver van het origineel, maar in eigentijds Engels met nog iets meer achteloosheid.

Diverse artiesten: Monsieur Gainsbourg Revisited (Universal) ***
Diverse artiesten: Monsieur Gainsbourg Revisited (Universal) ***