Delftse kinderen in schoolgebouw

Rotterdam. 27 mei. Dertien van de veertien kinderen uit Delft die in augustus uit huis werden geplaatst, zijn ondergebracht in een leegstaand schoolgebouw in de Zuid-Hollandse stad. Het blijft de bedoeling dat de kinderen die afkomstig zijn uit één gezin, ”met een stevige structuur” weer met hun ouders worden herenigd. Dat zei algemeen directeur Bart Groeneweg van Bureau Jeugdzorg Haaglanden gisteren. De opvang in de school, die in samenwerking met een woningstichting is gerealiseerd, kost zoals bij alle kinderen die uit huis worden geplaatst, ongeveer 35.000 à 50.000 euro per jaar per kind. Het veertiende kind wordt opgevangen in een pleeggezin. De kinderen werden bij hun ouders weggehaald na een melding van geluidsoverlast. De bovenwoning was ernstig vervuild en de ouders zouden hun kinderen hebben verwaarloosd.