De lezer schrijft over schokkend effect van foto's

Tot tweemaal toe waren wij vorige week blij dat wij net vóór onze kinderen de krant uit de brievenhuis haalden en ijlings konden verstoppen.

De eerste maal toen op de voorpagina de foto stond van een verkoold lijk op het strand van Nigeria en de tweede keer toen er een foto stond met het bebloede lijk van een dode zelfmoordenaar in Afghanistan (en een kleine foto van een onsmakelijk gemummificeerde schedel).

We hebben toch hopelijk niet te maken met een Telegraaf-trend bij NRC Handelsblad, waar de waarde van het nieuws moet komen van de vetheid van de koppen of het schokkende effect van de foto's.

Ik vraag hier aandacht voor, omdat mijn vrouw en ik hier geen behoefte aan hebben en wij alle ruimte willen geven aan onze kinderen om de krant te lezen, maar niet als dat leidt tot nachtmerries.

Kees Roelfsema

Bovenkarspel

De krant antwoordt

Mijn kinderen zijn ook jong. En van hen kreeg ik die dag te horen dat 'er een skelet op de voorpagina staat'. En waarom dat dan was. Nu leven kinderen in dezelfde wereld van snel nieuws als ik. Zij hebben eigen media die ze bij (moeten) houden, omdat het nieuws op school met hen wordt besproken.

    • Folkert Jensma