Dankfeest voor zalige Maria Teresa

Dankfeest voor zalige Maria Teresa Sittard, 27 Mei. In Sittard werd gisteren een dankfeest gehouden voor de zaligverklaring van Maria Teresa Tauscher (1855-1938). Dat gebeurde met een processie naar de Sint-Petruskerk. Maria Teresa Tauscher van de Heilige Jozef werd twee weken geleden door kardinaal Simonis zalig verklaard. Zij ontfermde zich gedurende haar leven over ontheemde kinderen en genas 'medisch onverklaarbaar' een zieke vrouw. Maria-Teresa werd geboren bij Frankfurt an der Oder. In 1888 werd zij rooms-katholiek. Ze zocht samen met en een groep 'idealistische vrouwen' aansluiting bij de reeds bestaande Karmelorde. In 1904 verleende het Vaticaan officiële erkenning aan de nieuwe congregatie, die de Karmelietessen van het Goddelijk Hart van Jezus heette. Foto WFA WFA07:DANKFEEST ZALIGVERKLARING MARIA TERESA:SITTARD;26MEI2006- In Sittard is vandaag het dankfeest gehouden voor de zaligverklaring van Maria Teresa Tauscher. Dat gebeurde met een processie naar de Sint-Petruskerk waar een eucharistieviering werd gehouden met bisschop Wiertz. Maria Terese Tauscher overleed in 1938 in Sittard. Twee weken terug is zij door kardinaal Simonis zalig verklaard. WFA/ls/str. Jurgen Mols WFA WFA