Berlijn heeft nieuw centraal station

Berlijn heeft nieuw centraal station Berlijn, 27 mei. Gisteravond is in de Duitse hoofdstad Berlijn het nieuwe centraal station aan de Spree feestelijk geopend. Bondskanselier Angela Merkel zei dat het vijf verdiepingen tellende Hauptbahnhof van staal en glas, inclusief winkelgalerijen en horecagelegenheden, 'een modern, liberaal land' weerspiegelt, 'dat opstaat voor de wereld.' Aan de bouw is acht jaar gewerkt en de totale kosten bedragen zo'n 800 miljoen euro. Onder het station is een nieuwe ondergrondse noord-zuidverbinding aangelegd. Het is de bedoeling dat de sneltrein uit Hamburg morgenochtend om 5:27 uur als eerste aankomt op het nieuwe station in plaats van bij Zoologischer Garten, zoals voorheen. Foto AFP Fireworks explode over Berlin's new Hauptbahnhof (central railway station) during its inauguration along the river Spree, in Berlin 26 May 2006. It will be Europe's biggest station, bringing a project dreamt up in the heady early days of reunification to fruition just in time for the football World Cup 2006. The station took eight years to build, but work started three years earlier on a tunnel of 3.6 kilometres (2.24 miles) that runs under the river and the government district. AFP PHOTO DDP/MICHAEL KAPPELER GERMANY OUT AFP