www.nrc.nl

Het omslagverhaal van nrc.next komt niet altijd ook ’s avonds in NRC Handelsblad, maar is wel altijd te vinden op de website www.nrc.nl. Vandaag over de drie concerten die de zangers René Froger, Gordon en Gerard Joling in de Arena in Amsterdam Zuidoost zullen geven. Die zijn al weken uitverkocht. „Met andere woorden: drie keer zullen circa 52.000 landgenoten zich laten vermaken door drie artiesten die er geen probleem mee hebben zich als Toppers te presenteren. ‘Toppers in Concert’ heet hun show, die het voetbalstadion moet transformeren tot ’s werelds grootste meezingtheater.” Het trio „spreekt de allerplatste gemene deler aan, qua humor en qua repertoire”, stelt poprecensent Jan Vollaard in het stuk.Zie www.nrc.nl/next Topper Gordon, vorig jaar tijdens het Arena-concert. Foto Rob Verhorst Verhorst, Rob

Het omslagverhaal van nrc.next komt niet altijd ook ’s avonds in NRC Handelsblad, maar is wel altijd te vinden op de website www.nrc.nl. Vandaag over de drie concerten die de zangers René Froger, Gordon en Gerard Joling in de Arena in Amsterdam Zuidoost zullen geven. Die zijn al weken uitverkocht. „Met andere woorden: drie keer zullen circa 52.000 landgenoten zich laten vermaken door drie artiesten die er geen probleem mee hebben zich als Toppers te presenteren. ‘Toppers in Concert’ heet hun show, die het voetbalstadion moet transformeren tot ’s werelds grootste meezingtheater.”

Het trio „spreekt de allerplatste gemene deler aan, qua humor en qua repertoire”, stelt poprecensent Jan Vollaard in het stuk.Zie www.nrc.nl/next

Correspondent Freek Staps doet in zijn Weblog New York verslag van een fietstocht. „Ik scheurde over Times Square, ontweek taxi’s die afsloegen, remde voor deuren die plots openden en toeristen die het schermpje van hun camera belangrijker vonden dan mijn voorband – en prees mezelf uiteindelijk gelukkig dat ik het overleefde. Genoot ondertussen ook nog van de snelheid.

„Nu Manhattan een soort constante staat van spitsuur van taxi’s, bussen en – waarom toch? – bezoekende auto’s bereikt heeft, wil de stad het veilige fietsen bevorderen. De avenue’s krijgen fietspaden (geen taxi die zich er druk om maakt) en fietsers wordt opgeroepen aan een helm en kniebeschermers te denken.”Zie www.nrc.nl/weblogs