Radio Voorkeur

De Avonden. In het eerste uur is Erik Jan Harmens in gesprek met dichter Erik Lindner. In VPRO's ‘Levende Dichters Almanak’ een optreden van Jabik Veenbaas. In het tweede uur bespreekt Roel Bentz van den Berg met schrijfster en filosofe Stine Jensen en schrijver Dirk van Weelden het boek Dublin van de Iers-Amerikaanse schrijfster Maeve Brennan; de cd Comin' Round Gain van de Amerikaanse zanger-songschrijver Kevn Kinney en de film Bubble van Steven Soderbergh. In het laatste uur praat Hans den Hartog Jager met beeldend kunstenaar Krijn de Koning over zijn semi-permanente beelden in verschillende Nederlandse musea. Dagsluiting van cabaretier Micha Wertheim. Radio 747 AM, 20.00-23.00u.

Casa Luna. Gesprek met documentaire-fotograaf Hannes Walraven. Walraven werd twee jaar geleden blind door een erfelijke aandoening. In Casa Luna praat Walraven over zijn tentoonstelling Verhalen Vertellen in Rotterdam, waar originele en nieuwe afdrukken, installaties en films te zien zijn en waar twee van zijn recente geluidsprojecten voor het eerst gepresenteerd worden. Radio 1, 00.00-02.00u.