Natte zaterdag, drogere zondag

Terwijl zon en warmte voluit op dreef zijn in de landen rond de Middellandse Zee, blijft het in onze omgeving behelpen. De vele regen van vandaag is een voorbode voor meer. Vooral morgenmiddag ziet er zeer nat uit. Een stuk beter lijkt de tweede dag van het weekeinde te verlopen.

Ook een deel van deze vrijdagavond zal het her en der nog regenen, daarna wordt het droog. Na een kille dag koelt het geleidelijk af tot een graad of 11.

Morgenochtend is het bewolkt met wat lichte regen of motregen. De serieuze neerslag arriveert in de middag en opnieuw kan er dan (met gemak) 10 tot 15 millimeter naar beneden komen. De westelijke wind neemt toe en wordt later op de dag af en toe krachtig aan de kust, windkracht 6. Over de temperatuur hoeven we ons geen illusies te maken, met 16 graden is het wel zo’n beetje gebeurd.

De zondag ziet er wat fraaier uit. Het is op een enkel buitje na droog en tussen de rap voorbij drijvende wolkenvelden door komt ook de zon af en toe tevoorschijn. In het zuiden wordt het 17 à 18 graden.

Vanaf maandag volgen een aantal licht wisselvallige dagen met een mix van wolkenvelden en opklaringen. De wind gaat uit de noordwestelijke hoek waaien en voert daardoor nog wat killere lucht aan. De middagtemperaturen zullen niet boven 14 graden uitkomen. Maar, na dat thermische dieptepunt kan het natuurlijk alleen maar opwaarts gaan met het weer, in principe...