Lesbisch sprookje

Scène uit ‘Imagine me & you’ scene uit de film Imagine Me & You FOTO: RCV RCV

Imagine me & you.

Regie: Ol Parker. Met: Piper Perabo, Matthew Goode, Lena Heady.

Imagine me & you van debutant Ol Parker volgt de wetten van de romantische komedie (romkom), waarbij het traditionele sprookjesplaatje van het heteroseksuele stelletje via een prettige no-nonsense-aanpak wordt vervangen door de lesbische liefde. Imagine me & you is geen film met emancipatoire doelen en het is al heel wat dat na Hollywood nu ook het land van de seksuele besmuiktheid in succesvolle romkoms als Four Weddings and a Funeral en Notting Hill schoorvoetend uit de kast komt. Actrice Piper Perabo valt te prijzen om het feit dat ze voor de tweede keer in korte tijd een lesbische filmaffaire wil beleven, na cultfavoriet Lost and Delirious van Lea Pool. Veel andere actrices zouden nog steeds bang zijn dat dat de doodsteek voor hun carrière zou zijn. Voor de rest is Imagine me & you vooral een bont boeket, niet voor niets is een bloemenzaak het centrum van de wereld, van grapjes en invallen en de befaamde Engelse wisecracks waarin de geest van Oscar Wilde’s sociale komedies doorklinkt.

    • Dana Linssen