Kröller-Müller sluit Kijk Uit-kunstwerk na ongeluk

rotterdam, 26 MEI. Het kunstwerk Kijk Uit Attention, een lange trap in het beeldenpark van het museum Kröller-Müller in Otterlo is donderdag gesloten na een ongeval. De komende tijd blijft het kunstwerk dicht voor een onderzoek van het museum naar de oorzaak van het ongeval. Daarbij raakte woensdagmiddag een 17-jarige scholier gewond toen hij van de trap van het kunstwerk viel. Hij kreeg hulp van een een bewaker en een arts, die als bezoeker aanwezig was, en werd vervolgens met een traumahelikopter naar een ziekenhuis vervoerd. De politie sloot de trap, maar om 17.00 uur vond de politie dat Kijk Uit Attention weer open kon. Het museum besloot het kunstwerk echter voorlopig gesloten te houden. ”We willen precies weten hoe het ongeval heeft kunnen ontstaan”, zegt een woordvoerder van het museum. ”Als we dat weten, kunnen we bekijken of maatregelen nodig zijn.” Kijk Uit Attention is een kunstwerk van Krijn Giezen. De tachtig meter lange trap, die 270 treden telt en een helling heeft van 31 graden, reikt met tweeënvijftig meter hoogte tot boven de boomtoppen en biedt uitzicht over de Veluwe. Kijk Uit Attention werd vorig jaar geïnstalleerd bij het museum, dat is gevestigd in het Nationale Park De Hoge Veluwe.