Kittens

Kittens

Vorige week dinsdagnacht kwam mijn zwangere kat Popje de hele tijd bij me in bed liggen. Op een gegeven moment werd ik haar zat want ze was de hele tijd aan het draaien. Ik stapte mijn bed uit om Popje buiten mijn kamer te zetten. Maar voordat ik weer mijn bed in kon stappen lag ze er weer. Ik probeerde te slapen maar voelde opeens iets nats op mijn matras. Dus ik schreeuwde naar mijn vader „Pap Popje heeft in mijn bed geplast!”. Komt mijn vader, blijkt dat ze aan het bevallen was. Op mijn bed!

Van tevoren hadden we al een soort baardoos voor haar gemaakt met handdoeken erin en daar hebben we haar ingelegd. We spraken af (mijn moeder, vader en ik) om na elkaar de wacht te houden, want het was wel twee uur ‘s nachts en iedereen was moe. Ik bleef natuurlijk ook op want het leek me heel bijzonder om een bevalling mee te maken. Eerst hoorden we onze poes spinnen en na een kwartiertje kwam de eerste kitten. Nadat de tweede kitten was gekomen viel ik in slaap. Mijn moeder had er de hele tijd bij gezeten en Popje keek steeds over de rand van de doos of we er nog waren zo lief! Mijn moeder dacht dat er drie kittens waren geboren: twee grijze en een zwarte (ze kon in het donker niet zo goed zien wat poten, een staart en poesjes waren). Maar de volgende ochtend lag er nog een zwart poesje.

De volgende morgen hoefde ik de eerste drie uur niet naar school omdat ik zo moe was. Daardoor miste ik een repetitie, haha! Toen ik wakker werd zag ik vier kittens op een rij liggen; twee grijze en twee zwarte. Ze zagen er zo lief uit als ze bij hun moeder lagen te drinken. We weten nog niet precies wat voor sekse ze hebben, maar waarschijnlijk zijn het drie vrouwtjes en één mannetje. Eén grijze kitten heeft nu al zijn oogjes open en het zijn hele mooie blauwe oogjes. Ik ben echt heel erg blij met de kittens en heel erg trots op de moeder natuurlijk!

Eigen kattennieuws van Saar Intven, 14 jaar, uit Schoonhoven