Internet Voorkeur

Stoomcursus WK. ,,Publiekswissel? Wat gek, moeten supporters nu ook van plek wisselen?” Zomaar een opmerking uit een meisjes-studentenhuis tijdens het vorige WK. Vrouwen en voetbal, het blijft een lastige combinatie. Op vrouwonline.nl is ter gelegenheid van de aanstaande voetbal-epidemie een korte overlevingsgids samengesteld. Een stoomcursus WK moet het vrouwelijk deel van de samenleving behoeden voor domme opmerkingen. Dus staat uitgelegd wie de coach voor Nederland is (Marco van Basten ‘was in de jaren tachtig en negentig een voetbalfenomeen en gold als de beste spits van de wereld’) en hoe de regel voor buitenspel werkt (‘laat je niet gek maken. Het is de meest onbegrepen en meest besproken regel van het voetbal’). Een top-tien aan gedragsregels moet een faux pas voorkomen als ‘vragen tijdens een finale of het een belangrijke wedstrijd is’. Tegelijk wordt al te veel kennis over buiten-spel-staan weer niet op prijs gesteld, want ‘daar hebben we toch geen verstand van’. Onder het kopje ‘WK-snacken’ staan tips voor wie zich liever veilig terugtrekt in de keuken. Onbegrijpelijk en een typisch geval van de-plank-misslaan luidt een recept voor een ‘feestelijke oranje cocktail’: met mousserende wijn en sinaasappelsap. Want die tip ontbreekt nog: bier leren drinken.

http://www.vrouwonline.nl