iNikeAirPod

De lijst met rare iPod accessoires is inmiddels ongekend lang. Binnenkort is de iPod nano zelfs te gebruiken als mental coach bij het harlopen. Fabrikant Nike ontwikkelt een nieuws reeks schoenen die kunnen communiceren met de populaire mp3-speler. Een apparaatje aan de linkerschoen verstuurt gegevens naar een ontvanger gekoppeld aan de iPod. Via de muziekspeler

inikeairpod.jpgDe lijst met rare iPod accessoires is inmiddels ongekend lang. Binnenkort is de iPod nano zelfs te gebruiken als mental coach bij het harlopen. Fabrikant Nike ontwikkelt een nieuws reeks schoenen die kunnen communiceren met de populaire mp3-speler.

Een apparaatje aan de linkerschoen verstuurt gegevens naar een ontvanger gekoppeld aan de iPod. Via de muziekspeler krijgt de hardloper op die manier informatie over snelheid, calorieverbranding en het aantal afgelegde kilometers. Een computerstem houdt via de oordopjes de hardloper op de hoogte van zijn prestaties. Na afloop kunnen de gegevens naar een website verstuurd worden, die ze analyseert.
Op online-muziekwinkel iTunes zijn binnenkort speciale trainingen en muziekmixen te koop. De nieuwe Nike-schoenen en ontvanger zijn rond juli in Amerika te koop. Het is nog niet bekend wanneer ze in Nederland beschikbaar zijn.

    • David Haakman