Fleet Week

marine1.jpgGisterenavond, nota bene in de Russian Vodka Room, liep een Amerikaanse marinier in uniform naar de pianist en hief een lied aan in het Russisch. Na afloop omarmden ze elkaar als oude kameraden.

Ze kenden elkaar niet, „maar ik kom uit Moldavië”, gaf de marinier als verklaring. „Daar heb ik Russisch geleerd.”

De stad is deze dagen vergeven van matrozen en luitenants ter zee en welke andere rangen nog meer. Het is Fleet Week en de haven ligt vol met marineschepen.

AlfredEisenstadt.jpgOok al doet de historische foto van Alfred Eisenstadt (1945) anders vermoeden, volgens een van de meest populaire blogs van de stad, Gawker, en marktplaats-variant Craigslist hebben de mannen van de zee deze dagen heel andere dingen aan hun hoofd dan vrouwen:

Hits for ‘Fleet Week’ search broken down by Craiglist Personals section:
men seeking men: 60
women seeking men: 2
men seeking women: 1
women seeking women: 0

    • Freek Staps