Da Vinci Code

Met toenemende instemming las ik de vergelijking die Bas Blokker in het CS van 19 mei 2006 maakte tussen de boeken De Da Vinci Code en De Slinger van Foucault. Dit laatste is één van de beste romans die ik ken. Het heeft alles wat een goed boek nodig heeft: prachtig geschreven (ik las de Nederlandse vertaling), goede dialogen, spannend. Bovenal zet het je aan het denken. De Slinger van Foucault is niet geschreven om begrepen of ontrafeld te worden, maar voor contemplatie. Geloof, toeval, liefde en vriendschap en kenbaarheid passeren de revue. Zonder uit te weiden dwingt Eco de lezer bijna het boek tijdelijk weg te leggen om erover na te denken. Ik wil eenieder die het ongelezen in de kast heeft staan van harte aanraden De Slinger van Foucault alsnog op te pakken en zich te laten verrijken.

MARTIN HEHEMANN, Zoetermeer