Celstraf voor leider Duitse sekte in Chili

Santiago. Een Chileense rechter heeft de voormalige leider van een Duitse sekte in Chili woensdag veroordeeld tot 20 jaar celstraf wegens het seksueel misbruik van 25 kinderen. De 84-jarige oud-nazi Paul Schaefer moet ook 1,4 miljoen dollar schadevergoeding betalen aan elf van zijn slachtoffers. Schaefer richtte in 1961 samen met andere gevluchte nazi`s in het zuiden van Chili `Colonia Dignidad` op. De ex-kapo gaf autoritair leiding aan de geïsoleerde gemeenschap. In 1997 ontvluchtte hij de enclave en Chili, nadat de eerste verhalen over misbruik openbaar werden. In maart 2005 werd hij opgepakt in Argentinië. Schaefer zal ook nog terechtstaan voor veronderstelde medeplichtigheid bij martelingen van tegenstanders van de Chileense dictator Augusto Pinochet.