Brazilië-gekte in Zwitsers bergdorpje

Foto: AP, Steffen Schmidt Spectators watch the Brazilian national soccer team practice in the stadium in Weggis, Switzerland, on Thursday, May 25, 2006. Brazil will play against Australia, Croatia and Japan in group F at the upcoming 2006 Soccer World Cup in Germany. (AP Photo/Keystone/Steffen Schmidt) Associated Press

Het Braziliaanse voetbalelftal bereidt zich voor op het WK in Duitsland in het Zwitserse bergdorp Weggis. Het Zuid-Amerikaanse elftal verkoos Zwitserland als plaats voor het trainingskamp boven veertig andere aanbiedingen uit onder andere Frankrijk en de Verenigde Arabische Emiraten.

Ook Duitsland en Nederland bereiden zich voor in Zwitserland wegens de rust, het ideale klimaat en de uitstekende accommodaties.

Over het weer en het hotel hebben de Brazilianen niet te klagen. Maar de rust in Weggis, dat slechts 4.000 inwoners telt, is voor het elftal van coach Carlos Alberto Parreira ver te zoeken. In Weggis is namelijk een ware Brazilië-gekte uitgebroken.

De organisatie van het trainingskamp heeft inmiddels 45.000 toegangskaarten voor de trainingen van Brazilië verkocht. Fans hadden er 24 dollar (bijna 19 euro) voor over om een training van sterren zoals Ronaldo, Ronaldinho en Kaka te mogen bijwonen in een stadion met 5.000 zitplaatsen dat speciaal voor het trainingskamp is gebouwd. In het dorpje in de Zwitserse Alpen zijn inmiddels ook 700 journalisten neergestreken.

Tijdens een persconferentie op woensdag gaf coach Parreira aan te overwegen de trainingen te sluiten voor het publiek. „We willen rust. Als het nodig is, kunnen we ook op een geheime locatie trainen.”

Het WK in Duitsland begint op vrijdag 9 juni.