Berlusconi schrijft wereldleiders brief

Rome. De voormalige Italiaanse premier Silvio Berlusconi heeft meer dan twintig wereldleiders een brief geschreven waarin hij zegt te verwachten dat hij snel terugkeert in de regering. Dat schrijft het Italiaanse tijdschrift l`Espresso dat een van de brieven - geadresseerd aan de Spaanse premier José Luis Rodríguez Zapatero - openbaar heeft gemaakt. ”Mijn coalitie kreeg de meerderheid van de stemmen, maar de minderheid uitgedrukt in parlementaire representatie”, aldus de brief. ”Ik hoop snel terug in de regering te zijn als meer dan 1,1 miljoen ongeldig verklaarde stembiljetten zijn onderzocht. Onthoud dat je een vriend hebt die om je geeft. Een dikke knuffel. Silvio.” De brief is volgens medewerkers van Berlusconi authentiek. De centrumrechtse coalitie van Berlusconi werd bij de verkiezingen in april met 24.000 stemmen verschil verslagen door de centrum-linkse coalitie van Romano Prodi.