Australiërs in Oost-Timor om geweld te bezweren

Australiërs in Oost-Timor om geweld te bezweren DILI, 26 MEI. Een Australische militair maant Oost-Timorezen op een brommer de hoofdstad Dili te verlaten. Op verzoek van de Oost-Timorese regering proberen Australische troepen de rust in het land te herstellen, nadat er de afgelopen dagen zeker 23 doden zijn gevallen bij vuurgevechten tussen rebellerende militairen en het leger, tussen leger en politie en door bendes die schietend en brandstichtend door de hoofdstad trekken. De meeste winkels in Dili waren vandaag gesloten, op straat stonden hier en daar mensen de Australische militairen met hun mobiele telefoon te fotograferen. De Veiligheidsraad van de Verenigde Naties besloot gisteren de komst van buitenlandse troepen naar Oost-Timor te steunen. Behalve Australië sturen ook Portugal, Maleisië en Nieuw-Zeeland troepen. Foto AFP Pagina 5 en 7 hoofdartikel An Australian soldier asks a man with his family on a bike to leave the parameter in Dili, 26 May 2006. East Timor handed over security to Australian troops in the capital to restore order in the streets and stop a bloodbath between the Timorese military and rebel soldiers. After a day that saw at least 15 people killed as houses were torched and unarmed men gunned down, Foreign Minister Jose Ramos-Horta said his own Timorese forces were being ordered back to their barracks. AFP PHOTO/Jewel SAMAD AFP