www.nrc.nl

De Leesclub is bezig met de bespreking van het vierde boek (van het tweede seizoen). Dat is Michel Houellebecqs eerste roman De wereld als markt en strijd. De roman getuigt van een inktzwarte levensvisie, of niet? „De wereld als markt en strijd, en eigenlijk het hele oeuvre van Michel Houellebecq, is een vurig pleidooi voor liefde, en zelfs een liefdesverklaring aan de mensheid. Ook al bestaat de wereld uit klootzakken en trutten: die doen ook maar hun best.”
De Leesclub is bezig met de bespreking van het vierde boek (van het tweede seizoen). Dat is Michel Houellebecqs eerste roman De wereld als markt en strijd. De roman getuigt van een inktzwarte levensvisie, of niet? „De wereld als markt en strijd, en eigenlijk het hele oeuvre van Michel Houellebecq, is een vurig pleidooi voor liefde, en zelfs een liefdesverklaring aan de mensheid. Ook al bestaat de wereld uit klootzakken en trutten: die doen ook maar hun best.”

Who’s next? Waarom zijn we vrij met Hemelvaart? Dat is vandaag het thema van nrc.next, de nieuwe ochtendkrant van NRC Handelsblad. En ook de vraag die wordt behandeld in het televisieprogramma van NRC-redacteur Robert van de Roer. Het antwoord komt van EO-presentator Tijs van den Brink. Het programma is om 17.45 uur te zien op de zender RTLZ (ofwel RTL7) en ook via www.nrc.nl/next. Daar zijn ook eerdere afleveringen te vinden met journalist Jort Kelder, kok Herman den Blijker en schrijfster Naema Tahir. Kelder praat onder meer over de Quote 500 junior en het Ahold-proces. Den Blijker over het verdwijnen van de Nederlandse boerderij. En Tahir over Ayaan Hirsi Ali. Zie www.nrc.nl/whosnext

De Leesclub is bezig met de bespreking van het vierde boek (van het tweede seizoen). Dat is Michel Houellebecqs eerste roman De wereld als markt en strijd. De roman getuigt van een inktzwarte levensvisie, of niet? „De wereld als markt en strijd, en eigenlijk het hele oeuvre van Michel Houellebecq, is een vurig pleidooi voor liefde, en zelfs een liefdesverklaring aan de mensheid. Ook al bestaat de wereld uit klootzakken en trutten: die doen ook maar hun best.”

Discussieer mee over Houellebecq, lees de artikelen over zijn boek, of de artikelen over de eerder in de Leesclub behandelde boeken: Extreem luid & ongelooflijk dichtbij van Jonathan Safran Foer, De pianiste van Elfriede Jelinek en Sneeuw van Orhan Pamuk. Zie www.nrc.nl/leesclub