Van Lottum en Van Gemerden verder, Verkerk meldt zich af

Parijs. Tennissers John van Lottum en Melle van Gemerden zijn gisteren goed begonnen aan het kwalificatietoernooi van Roland Garros. Van Lottum won in de eerste ronde na een spannende strijd met 3-6, 6-3 en 10-8 van de Braziliaan Ricardo Mello. Hij speelt nu tegen de Australiër Wayne Arthurs. De als zesde geplaatste Van Gemerden rekende overtuigend met 6-3 en 6-2 af met de Griek Konstatinos Economidis. Hij treft in de tweede schifting de Zwitser Michael Lammer. Peter Wessels strandde in de eerste ronde. Hij verloor met 6-7 en 3-6 van de als tiende gerangschikte Argentijn Sergio Roitman. Raemon Sluiter is tot nu toe de enige Nederlandse deelnemer bij de mannen. Martin Verkerk is onvoldoende fit voor tennis op wereldtopniveau. Hij heeft zich teruggetrokken.