Televisie Overige Films

DiCaprio als cowboy.

The Quick and the Dead (Sam Raimi, 1995, VS). Sharon Stone is een heuse gunslinger – met echte blaffers – in één grote verwijzing naar westerns als ‘Once upon a Time in the West’ en ‘A Fistful of Dollars’. Met Gene Hackman als routineuze ‘bad guy’ en een bijrol van Leonardo DiCaprio. RTL7, 20.30-22.30u.

The Sum of All Fears (Phil Alden Robinson, 2002, VS). Vierde verfilming van een boek van Tom Clancy over CIA-agent Jack Ryan. Dit keer behoedt hij (Ben Affleck), nadat Baltimore door een kernbom is weggevaagd, de rest van de wereld van een nucleaire catastrofe. Veronica, 20.35-22.55u.

* À toute de suite (Benoît Jacquot, 2004, Frankrijk). In zwart-wit gedraaide studie naar de gemoedstoestand – wanhoop en verveling – van een meisje uit een gegoed Parijs milieu in de jaren zeventig. Regisseur Jacquot houdt niet van psychologie en logica, maar wel van close-ups van het gezicht van hoofdrolspeelster Isild le Besco. Zij valt voor een criminele Marokkaan. TV5, 21.00-22.45u.