Tate zet Boccioni voor Lichtenstein

Tate zet Boccioni voor Lichtenstein Londen, 24 mei. Tate Modern heeft de vaste collectie anders ingericht. Een beeld van Boccioni en een schilderij van Lichtenstein staan nu verrassend bij elkaar. Sinds de opening in 2000 bezochten 24 miljoen mensen het museum dat morgen heropent. De oude opstelling kreeg veel kritiek. Die was volgens de genres, stilleven, naakt, landschap en historie. Na zes jaar zijn de ismes terug: kubisme, surrealisme, abstract-expressionisme en minimalisme. Lichtenstein (pop-art) en Boccioni (futurisme) vallen nu losjes onder het kubisme. Bijna de helft van de ongeveer vierhonderd kunstwerken is nieuw in de opstelling, waaronder Roy Lichtensteins ‘Whaam!’. Foto Alex MacNaughton Vrijdag in CS. The first major rehang of the Tate Modern collection since it opened in 2000. The rehang is over four wings each wing revolves round a central display that focuses on a key period of innovation in twentieth century art history. Roy Lichenstein's painting 'Whaam!' and Boccioni Unique sculpture 'Forms of Continuity in Space' in the States of Flux wing Photo from: Alex MacNaughton 22C Highgate West Hill, London, N6 6NP 07774 839 660 alex.macnaughton@virgin.net Vat No. 722 764 5
Tate zet Boccioni voor Lichtenstein Londen, 24 mei. Tate Modern heeft de vaste collectie anders ingericht. Een beeld van Boccioni en een schilderij van Lichtenstein staan nu verrassend bij elkaar. Sinds de opening in 2000 bezochten 24 miljoen mensen het museum dat morgen heropent. De oude opstelling kreeg veel kritiek. Die was volgens de genres, stilleven, naakt, landschap en historie. Na zes jaar zijn de ismes terug: kubisme, surrealisme, abstract-expressionisme en minimalisme. Lichtenstein (pop-art) en Boccioni (futurisme) vallen nu losjes onder het kubisme. Bijna de helft van de ongeveer vierhonderd kunstwerken is nieuw in de opstelling, waaronder Roy Lichtensteins ‘Whaam!’. Foto Alex MacNaughton Vrijdag in CS. The first major rehang of the Tate Modern collection since it opened in 2000. The rehang is over four wings each wing revolves round a central display that focuses on a key period of innovation in twentieth century art history. Roy Lichenstein's painting 'Whaam!' and Boccioni Unique sculpture 'Forms of Continuity in Space' in the States of Flux wing Photo from: Alex MacNaughton 22C Highgate West Hill, London, N6 6NP 07774 839 660 alex.macnaughton@virgin.net Vat No. 722 764 5 MacNaughton, Alex