Studenten tegen dure bus Managua

Studenten tegen dure bus Managua Managua, 24 mei. Managua, 24 mei. Studenten van de Centraal-Amerikaanse Universiteit (UCA) van Nicaragua betogen tegen een prijsverhoging in het openbaar vervoer van de hoofdstad Managua. Scholieren en studenten leiden het verzet tegen de verhoging van 2,50 naar 3 córdobas (omgerekend 17 dollarcent) per busritje. De stijging zou nodig zijn wegens de oplopende brandstofprijs. De oproerpolitie en de betogers waren gisteren op verschillende punten in de stad verwikkeld in een kat-en-muis-spel: De jongeren vuurden zelfgemaakte mortiergranaten af op de agenten, die dit beantwoordden met rubberkogels en traangas. In het parlement wordt inmiddels gedebatteerd over de prijsverhoging. (Foto AP) University students protest against a fare increase for public transportation in front of the Central American University of Nicaragua (UCA) in Managua, Nicaragua, Tuesday, May, 23, 2006.(AP Photo/Esteban Felix) Associated Press