Spits koopt websites bij thema carrière

Spits, de gratis ochtendkrant van het Telegraaf-concern, heeft een belang van 50 procent genomen in internetbedrijf Info Pinnacle, bekend van twee carrièresites voor scholieren en studenten: yourfuture.tv en scholieren.tv. Dat hebben de twee bedrijven vandaag bekendgemaakt. Hoeveel geld er met de investering is gemoeid, wil Spits niet zeggen.

Het belang is voor Spits een volgende stap in de ‘multimedialisering’ van het merk. Spits wil op deze manier ook via internet invulling geven aan ‘carrière’, één van de vijf pijlers waarop het merk gebouwd is. „Via Info Pinnacle gaat Spits een eigen website lanceren met filmpjes en informatie over zaken die voor de doelgroep belangrijk zijn, bijvoorbeeld het voeren van sollicitatiegesprekken”, zegt Rob Eijkelenkamp, directeur van Spits, desgevraagd. De website gaat Carrière.tv heten. Eijkelenkamp verwacht dat Spits voor het eind van dit jaar ook radio- en televisieprogramma’s gaat maken. „Het schrijven van artikelen en het maken van radio- en tv-programma’s zal tegen die tijd door dezelfde redacteuren worden gedaan”, zegt hij.

Spits besloot ongeveer een jaar geleden niet meer alleen een krant, maar vooral een merk te willen zijn. „Om de jaarlijkse financiële groei van minstens 30 procent te kunnen handhaven”, zegt Eijkelenkamp. „We hadden zo’n groot marktaandeel dat het niet meer reëel was alleen een krant uit te geven.”

Nieuws is niet langer de voornaamste functie van de krant, maar is als ‘actualiteiten’ nog wel één van de vijf pijlers. De andere pijlers zijn: ‘uitgaan’, ‘carrière’, ‘reizen’ en ‘multimedia’. In de krant wordt iedere dag één van de pijlers behandeld. „Maar we willen onze pijlers over alle mediatypes uitrollen om winstgevend te blijven”, zegt Eijkelenkamp. „En om onze doelgroep, jonge, ambitieuze mensen tussen de 18 en 34 jaar, optimaal van infotainment te kunnen bedienen.”

Volgens Spits bereikt de krant dagelijks 1,7 miljoen lezers. „Spits is de absolute nummer één onder studenten”, zegt directeur Olaf Lawerman van Info Pinnacle in het persbericht.