Spiritueel gewauwel

Het duo William Arntz en Betsy Chaste zet in What the Bleep Do We Know: Down the Rabbit Hole andermaal de kwantummechanica in om te bewijzen dat er meer tussen hemel en aarde is. Veel meer, als je je maar positief opstelt.

Na What the Bleep Do We Know uit 2004 is deze uitgebreide versie vooral een bewijs dat ook een gedegen wetenschappelijke opleiding geen garantie biedt tegen geloof in de meest eigenaardige zaken (Atlantis heeft bestaan en de bewoners kunnen nog met ons praten)en gesjoemel (op dit terrein is de waarheid een achterhaald concept).

Deze nieuwe versie bevat minder toneelstukjes met Marlee Matlin (ooit Oscarwinnaar voor haar rol in Children of a Lesser God) en meer talking heads. Natuurkundigen, neurologen, mystici en mediums wauwelen nu nog langer over spirituele zaken.

In deze What the Bleep krijgt ook ene Dr. Quantum in geanimeerde fragmenten de kans om zijn zegje te doen. De kwantummechanica is moeilijk te begrijpen en makkelijk te misbruiken, zoveel is zeker na deze `director`s cut` van een film die zoveel eer niet verdient.

Wah the Bleep Do We Know: Down the Rabbit Hole. Regie: William Arntz, Betsy Chasse. Met: Marlee Matlin, Elaine Hendrix. In Pathé De Munt, Amsterdam; Pathé De Kuip, Rotterdam; Pathé Scheveningen; Lux, Nijmegen; LHC, Utrecht.