Radio Voorkeur

Radio 4FM: Special. Slot van een tweedelige serie over de filmuziek van Bollywood. Vorige week kwamen diverse muziekstijlen uit de de jaren vijftig tot en met tachtig aan bod. Vanavond is de schijnwerper gericht op hedendaagse filmmuziek. Er is aandacht voor zangers en zangeressen als Sonu Nigam, Alka Yagnik, Udit Narayan en Shreya Goshal. Hoewel een aantal componisten richting het westen opschuift met zijn muziek, willen de meesten toch hun roots niet verloochenen. Nederlandse experts geven hun visie op dit fenomeen. Radio 4, 23.00-0.00u.

De avonden. Met om 22.00 uur de documentaire Een grote bruine envelop. Chris Bajema liet 250 grote bruine enveloppen achter in onder andere groentewinkels, veerponten en wachtkamers. Hij vroeg de vinders hem iets in de envelop terug te sturen. Aan de hand van de inhoud van een teruggestuurde envelop maakt Bajema een programma. Op een speciale website is te zien hoe elke aflevering tot stand komt. (www.vpro.nl/eengrotebruineenvelop) Verder praat Lotje IJzermans iedere week over het ambacht van film maken met iemand uit de Nederlandse filmwereld. Radio 747, 20.02-23.02 u.