Radio Voorkeur

De Avonden. In het eerste uur praat Gijs Groenteman met Roel van Duijn die, getuige zijn website www.liefdesverdriet.nu, deskundige is op het gebied van gebroken harten. Ook aandacht voor de openingsvoorstelling van het Holland Festival 2006 ‘AFTER LIFE’, gecomponeerd en geregisseerd door Michel van der Aa. Reportage van de repetitievloer. In het tweede uur bericht Arnon Grunberg vanuit Sydney. Wim Brands interviewt Fred de Vries, die een boek schreef over muziek, film en literatuur uit de jaren tachtig: Club Risiko. ,,De jaren tachtig waren niet zo somber, we deden maar alsof. Recessie en angst voor de bom gingen hand in hand met adembenemende vrijheid en creativiteit’’, aldus De Vries. In het laatste uur een gesprek met Cyrille Offermans over zijn essay Waarom ik tegen mijn demente moeder moet liegen. Van zeer nabij beschrijft Offermans de lotgevallen van zijn oude, dementerende moeder: hoe het begon, hoe moeilijk het is om er op te reageren, de vergeetachtigheid, het wantrouwen. Voorts aandacht voor bluesman George Harmonica Smith, grootmeester van de ‘octaaf-techniek’. Dagsluiting met cabaretier Micha Wertheim. De Avonden, 747 AM, 20.00-23.00u.