Marc Quinn

Marc Quinn In Recent Sculpture, Marc Quinns eerste grote Nederlandse solo-expositie in het Groninger Museum is zijn worsteling met het mechanisme van de shock goed te zien. Met Self (1991), een afgietsel van Quinns hoofd, dat hij maakte door tijdens enkele weken bijna vijf liter bloed uit zijn lijf te tappen, in een mal te gieten en in te vriezen, werd hij beroemd. Zijn werk in het Groninger Museum heeft iets tragisch, maar ook iets sereens met beelden van gemutileerde mensen en bronzen van dierenvlees. T/m 27 aug Groninger Museum, Museumeiland 1. Di t/m zo 10-17u

In Recent Sculpture, Marc Quinns eerste grote Nederlandse solo-expositie in het Groninger Museum is zijn worsteling met het mechanisme van de shock goed te zien. Met Self (1991), een afgietsel van Quinns hoofd, dat hij maakte door tijdens enkele weken bijna vijf liter bloed uit zijn lijf te tappen, in een mal te gieten en in te vriezen, werd hij beroemd. Zijn werk in het Groninger Museum heeft iets tragisch, maar ook iets sereens met beelden van gemutileerde mensen en bronzen van dierenvlees.

T/m 27 aug Groninger Museum, Museumeiland 1. Di t/m zo 10-17u