Lezingen

AMSTERDAMIhkv de expositie Rembrandt – Zoektocht van een genie wordt er (t/m 30 juni) iedere vrijdagavond een lezing georganiseerd over de persoonlijke en artistieke zoektocht van Rembrandt en is het museum tot 21u geopend. Op 26 mei (19u) door kunsthistoricus Menno Balm.

Museum Het Rembrandthuis, Jodenbreestraat 4. Kosten: entree voor de tentoonstelling. Inl 020-5200403 & www.rembrandthuis.nl

Joyce Roodnat, journaliste van NRC Handelsblad, vertelt 31 mei (19u) over haar nieuwe wandelboek Verder wandelen door Nederland en de rest van de wereld, het vervolg op 100 keer aan de wandel.

Centrale Bibliotheek. Prinsengracht 587. Toegang: € 5. Inl/res: 020-5230801 & www.oba.nl

Donderdag 1 juni (19u30) organiseert de Amsterdamse Studentenvereniging voor Internationale Betrekkingen een debat over Bolivia en de linkse wind in Latijns-Amerika. Waar komt de linkse wind vandaan? Dmv de documentaire Van wie is Bolivia? van Mariëtte Heres wordt geprobeerd deze vraag te beantwoorden. Met Michiel Baud en Gertie Mulder.

Oudemanhuispoort 4-6, zaal C-017 Inl info@sibamsterdam.nl of www.sibamsterdam.nl.

den haagOp 27 mei (14u) spreekt Margon van den Berg met Geert Kimpen over zijn boek De Kabbalist. Geert Kimpen vertelt uit eigen ervaring over wat de Kabbala is, hoe het werkt en hoe het je eigen leven kan veranderen.

Begane grond van boekhandel Verwijs, Passage 39. Inl: 070-3114848 & www.verwijs.nl

Crossing Border organiseert 1 juni (20u) een BorderKitchen met de auteur Hisham Matar. Hij wordt geïnterviewd door Abdelkader Benali en zal vertellen over zijn debuutroman Niemandsland (No One In The World), dat begin deze maand is verschenen bij Meulenhoff.

Prinses Mariestraat 34. Entree: 5 euro. Res: 070-3462355.

HILVERSUMProf. dr. Maarten van Rossem, hoogleraar Amerikanistiek aan de Universiteit Utrecht, zal 1 juni (20u) een lezing houden rond het begrip ‘celebrity’, waarbij de Amerikaanse media een rol spelen.

De titel van de lezing luidt: ‘Beroemdheid in de moderne cultuur, in het bijzonder in de wereld van de kunstenaar’.

Museum Hilversum, Kerkbrink 6. Inl/res: 035-629 2826 & www.museumhilversum.nl

rotterdamNRC Handelsblad-journaliste en auteur Joyce Roodnat gaat 1 juni (20u) in op de ontstaansgeschiedenis en de inhoud van haar twee meest recente boeken Verder wandelen en Sterrenschot.

Senaatszaal Erasmus Universiteit, Complex Woudestein. Inl: 010-4081214 & www.eur.nl/ub