Katrina-pinguïn terug naar New Orleans

Katrina-pinguïn terug naar New Orleans Een van de negentien pinguïns die gered zijn in de nasleep van orkaan Katrina, beleeft zijn fifteen minutes of fame. De dieren werden gisteren, na een verblijf van acht maanden in de Amerikaanse staat Californië, door koeriersbedrijf FedEx terug naar New Orleans gevlogen. Eind deze week zullen ze weer thuis zijn in het Aubudon Aquarium. Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden nam maandag een wet aan die het verplicht stelt dat in toekomstige evacuatieplannen rekening wordt gehouden met huisdieren. Niet de pinguïn gaf hiervoor de aanzet, maar televisiebeelden van een kleine jongen die zijn hond verliest tijdens reddingsacties na Katrina. „De hond werd van de jongen weggehaald en om zijn gezicht te zien was een buitengewoon onthullende en tragische ervaring”, aldus de Republikein Tom Lanton, die voor de wet stemde. „Deze wet werd op dat moment geboren”, aldus Lanton. De wet werd aangenomen met 349 stemmen voor en 24 tegen. Volgens de Republikein Christopher Shays, zijn naar schatting 600.000 dieren omgekomen als gevolg van orkaan Katrina (en zeker 1.600 mensen). Hij voegt daaraan toe dat het gebrek aan reddingsplannen voor dieren ook de baasjes in gevaar brengt. Shays: „Als je ze vraagt om te kiezen tussen hun huisdier in de steek laten of hun eigen veiligheid, zullen veel baasjes hun leven wagen.” (AP) Foto Mario Tama/ Getty Images/ AFP One of 19 penguins rescued along with two sea otters in the aftermath of Hurricane Katrina walks on the tarmac after returning to New Orleans following an eight month refuge in California, 22 May 2006 in New Orleans, Louisiana. The rescued animals were flown by FedEx back to New Orleans and are scheduled to return to their home at the Audobon 26 May 2006. Mario Tama/Getty Images/AFP == FOR NEWSPAPER & TV USE ONLY == AFP

Een van de negentien pinguïns die gered zijn in de nasleep van orkaan Katrina, beleeft zijn fifteen minutes of fame. De dieren werden gisteren, na een verblijf van acht maanden in de Amerikaanse staat Californië, door koeriersbedrijf FedEx terug naar New Orleans gevlogen. Eind deze week zullen ze weer thuis zijn in het Aubudon Aquarium.

Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden nam maandag een wet aan die het verplicht stelt dat in toekomstige evacuatieplannen rekening wordt gehouden met huisdieren. Niet de pinguïn gaf hiervoor de aanzet, maar televisiebeelden van een kleine jongen die zijn hond verliest tijdens reddingsacties na Katrina.

„De hond werd van de jongen weggehaald en om zijn gezicht te zien was een buitengewoon onthullende en tragische ervaring”, aldus de Republikein Tom Lanton, die voor de wet stemde. „Deze wet werd op dat moment geboren”, aldus Lanton. De wet werd aangenomen met 349 stemmen voor en 24 tegen.

Volgens de Republikein Christopher Shays, zijn naar schatting 600.000 dieren omgekomen als gevolg van orkaan Katrina (en zeker 1.600 mensen). Hij voegt daaraan toe dat het gebrek aan reddingsplannen voor dieren ook de baasjes in gevaar brengt. Shays: „Als je ze vraagt om te kiezen tussen hun huisdier in de steek laten of hun eigen veiligheid, zullen veel baasjes hun leven wagen.” (AP)