‘Ik kan me niet meer verschuilen’

Naam: Louis GeleijnseLeeftijd: 40 jaarOude baan: Secretaris van de hoofddirectie van verzekeraar InterpolisNieuwe baan: directeur van de Nederlandse basketballbond

Waarom deze bijzondere stap?

„Basketbal is al een passie sinds mijn veertiende. Ik ben speler, coach en scheidsrechter geweest. De afgelopen jaren zat ik al in het bestuur van de bond. Toen ik hoorde van de vacature werd ik helemaal opgewonden. Opeens was daar de kans om mijn hobby in een baan om te zetten én om een functie te krijgen waarbij ik de eindverantwoordelijke zou zijn. Toen heb ik alles op alles gezet. Na 2,5 maand kreeg ik te horen dat ik de baan had.”

Was je ontevreden in je oude functie?

„Ik had het nog wel naar mijn zin bij Interpolis, maar met mijn functie daar was ik een beetje klaar. Ik gaf leiding aan het ondersteunend personeel, maar was zelf weer ondergeschikt aan de directie. Vanaf nu kan ik me nergens meer achter verschuilen en sta ik met mijn voeten in de klei. Dat is spannend. Ik krijg veel verantwoordelijkheden en ga me helemaal in de wereld van het basketbal storten. Mijn ambitie is om het spelletje op een hoger plan te brengen.”

Ga je er financieel op vooruit?

„Bij Interpolis verdiende ik niet alleen goed, maar had ik ook gunstige secundaire arbeidsvoorwaarden. Je krijgt korting op je verzekering en hypotheek, een goede leaseregeling, sabbatsverlof. Daarop moet ik inleveren. Per saldo ga ik er misschien op achteruit, maar ik krijg er de baan voor terug die ik altijd al wilde.”

Is je nieuwe baan drukker dan je vorige?

„Ja. Bij de basketballbond zijn veel vrijwilligers actief. Dat betekent dat ik ook vaak ’s avonds en in het weekend zal moeten werken. Het is een functie waarbij je veel on the road bent, want ik wil bij alle sponsors en verenigingen langs. Dat zet een druk op je privé-leven. Gelukkig gunt mijn vrouw me dit wel. Zij en de kinderen zullen ook af en toe meegaan naar wedstrijden. Al had mijn jongste zoon liever gezien dat ik directeur van de voetbalbond geworden was.”

Ga je je oude baan missen?

„Toch wel ja. Vooral de collega’s, maar ook het kantoor. Dat is een fantastisch gebouw. Heel ruim, met inspirerende hoekjes en loungeplekken. Die ga ik wel missen. De Basketballbond zit in een gewoon kantoor, samen met veel andere nationale sportbonden. Daar zou ik in de toekomst wel iets aan willen doen, het wat opener maken. Maar dat is een plan voor de lange termijn. Eerst ga ik me met de inhoud bezighouden.”

Janna Laeven

    • Janna Laeven