Hond likt vrouw

Een driehonderd jaar oude hond wordt uit Tibet gekidnapt om in Amerika te worden gebruikt in een dierproefexperiment waarin een elixer moet worden ontdekt dat het eeuwige leven garandeert. De hond ontsnapt en bijt Dave Douglas, de plaatselijke aanklager die net in een rechtszaak verwikkeld is tegen de leraar van zijn dochter die protesteerde tegen de dierproeven in het laboratorium. Dave gelooft pas dat er iets niet pluis is als hij zelf verandert in een hond.

The Shaggy Dog is een remake van de gelijknamige Disneyfilm uit 1959 (waarin een jongen veranderd in een hond), met elementen uit The Shaggy D.A. uit 1976. Het is een komisch vehikel voor Tim Allen, de Amerikaanse komiek-acteur die in Europa nooit echt is doorgebroken.

Allen slobbert zijn cornflakes naar binnen, likt zijn vrouw en heeft moeite zijn tong binnen te houden, maar echt leuk wil het maar niet worden. Zelfs de liedjes zijn fantasieloos: `Who Let the Dogs Out`, `Big Dog` en `Man`s Best Friend`.

The Shaggy Dog. Regie: Brian Robbins. Met: Tim Allen, Kristin Davis, Robert Downey Jr., Danny Glover, Philip Baker Hall. In: