Frankrijk en Tsjechië `kampeervriendelijk`

DEN HAAG. Wie goedkoop wil kamperen, kan deze zomer maar beter niet afreizen naar Kroatië, Denemarken of Italië. Deze landen zijn ronduit duur of zelfs peperduur (Italië) als je er een tent, vouwwagen of caravan op- of neerzet. Dat blijkt uit een analyse van de Kampeer- en Caravan Kampioen, een uitgave van de ANWB. Nederland staat te boek als een dure middenmoter. De prijsbewuste kampeerder kan volgens de analisten beter uitwijken naar België, Duitsland of Luxemburg. Frankrijk is ”in financieel opzicht verreweg het meest vriendelijke land voor de kampeerder”. Kampeerders kunnen kiezen uit een groot aanbod, van luxueuze, dure standplaatsen tot zeer goedkope campings met eenvoudige voorzieningen. Portugal, Zweden en Finland zijn eveneens voordelige opties, net als de meeste midden- en Oost-Europese landen. Nadeel van deze landen is het beperkte aanbod. Dat geldt niet voor Tsjechië. Dat ontpopt zich volgens de ANWB tot ”het Frankrijk van het voormalige Oostblok” met een zeer divers aanbod en concurrerende prijzen.