De Appel en Zuid-Afrika

De Appel en Zuid-Afrika Toneelgroep De Appel brengt met het 06-Festival vier toneelstukken met Zuid-Afrikaanse jongelingen. Als onderdeel van een uitwisselingsproject voor toneelscholen worden in korte tijd een aantal voorstellingen gemaakt die in de eerste twee weken van juni in het Appeltheater te zien zijn. De Zuid-Afrikaanse regisseur Mike van Graan brengt zijn voorstelling Some Mothers’ Sons, over twee ontmoetingingen tussen de zwarte activist Vusi en zijn blanke advocaat Braam. In de jaren tachtig verdedigde Braam Vusi. In het nieuwe Zuid-Afrika wordt Braam slachtoffer van een misdaad. Na een wraakactie komt hij in de gevangenis. Nu is het Vuti die het voor Braam moet opnemen. David Geysen regisseert Buiten voor de deur, een toneelstuk van de Duitse schrijver Wolfgang Borchert, over een man die terugkeert uit de oorlog en zijn vrouw met een andere man in bed vindt. Jules Terlingen maakt met Zuid-Afrikaanse en Nederlandse studenten een versie van Büchners Dantons Dood, de klassieker over de Franse revolutie waarin revolutionair Danton slachtoffer wordt van de terreur van zijn oud-medestrijder Robespierre. Wannie de Wijn werkt naast studenten met Appel-acteurs Sacha Bulthuis, Geert de Jong, Gaby Milder en Bob Schwarze. Samen maken zij een eigen montagevoorstelling, Subway stories, 31 mei t/m 11 juni Appeltheater, Duinstraat, Scheveningen. 070-350220 www.toneelgroepdeappel.nl. Some Mothers' Sons onder regie van Mike van Graan FotoPat Bromilow-Downing Some Mothers' Sons \(vlnr) Dumisani-Sizwe Mbebe en Gideon van Eeden foto Pat Bromilow-Downing Bromilow-Downing, Pat

Toneelgroep De Appel brengt met het 06-Festival vier toneelstukken met Zuid-Afrikaanse jongelingen. Als onderdeel van een uitwisselingsproject voor toneelscholen worden in korte tijd een aantal voorstellingen gemaakt die in de eerste twee weken van juni in het Appeltheater te zien zijn.

De Zuid-Afrikaanse regisseur Mike van Graan brengt zijn voorstelling Some Mothers’ Sons, over twee ontmoetingingen tussen de zwarte activist Vusi en zijn blanke advocaat Braam. In de jaren tachtig verdedigde Braam Vusi. In het nieuwe Zuid-Afrika wordt Braam slachtoffer van een misdaad. Na een wraakactie komt hij in de gevangenis. Nu is het Vuti die het voor Braam moet opnemen.

David Geysen regisseert Buiten voor de deur, een toneelstuk van de Duitse schrijver Wolfgang Borchert, over een man die terugkeert uit de oorlog en zijn vrouw met een andere man in bed vindt.

Jules Terlingen maakt met Zuid-Afrikaanse en Nederlandse studenten een versie van Büchners Dantons Dood, de klassieker over de Franse revolutie waarin revolutionair Danton slachtoffer wordt van de terreur van zijn oud-medestrijder Robespierre.

Wannie de Wijn werkt naast studenten met Appel-acteurs Sacha Bulthuis, Geert de Jong, Gaby Milder en Bob Schwarze. Samen maken zij een eigen montagevoorstelling, Subway stories,

31 mei t/m 11 juni Appeltheater, Duinstraat, Scheveningen. 070-350220 www.toneelgroepdeappel.nl.