Callas niet begraven, maar gecremeerd

In het bericht over Karel Appel (NRC Handelsblad, 17 mei) staat vermeld dat op de Parijse begraafplaats Père Lachaise ook Callas en Rossini begraven liggen. Dat is echter onjuist. Callas is na haar dood, in 1977, niet begraven, maar gecremeerd.

Gioacchino Rossini is na zijn dood, in 1868, wel op Père Lachaise begraven (zijn grafmonument heeft daar nog altijd een prominente plaats), maar in 1887 is zijn stoffelijk overschot overgebracht naar Santa Croce in Florence. Iets soortgelijks gebeurde met de overblijfselen van de in 1835 overleden componist Vincenzo Bellini. Diens grafmonument is ook nog altijd op Père Lachaise te vinden, ofschoon zijn gebeente in 1876 is overgebracht naar zijn geboorteplaats, Catania op Sicilië.

    • Simon Sluijter den Haag