Botsing tussen Grieks en Turks vliegtuig

Athene. Twee gevechtsvliegtuigen, een uit Griekenland en een uit Turkije, zijn gisteren in de lucht boven de Egeïsche Zee op elkaar gebotst. De Turkse piloot heeft zich met zijn schietstoel in veiligheid gebracht en is later opgepikt door een schip, aldus de Turkse autoriteiten. Over het lot van de Griekse piloot spreken de berichten elkaar tegen. De twee F-16's waren elkaar aan het schaduwen boven een betwist stuk van de Egeïsche Zee. Turkije en Griekenland hebben een lang lopend conflict over de vraag wie het luchtruim boven het gebied controleert. Het gebeurt vaker dat vliegtuigen van de twee rivalen elkaar treiteren met riskante manoeuvres. Het is dan ook onduidelijk wat de oorzaak is van het ongeluk. De ministers van Buitenlandse Zaken van beide landen hebben elkaar excuses aangeboden en vinden dat het ongeluk de onderlinge relaties niet moet beïnvloeden.