Boos tussen de bloemen

Boos tussen de bloemen Lisse. De Nieuwe Vrije Agrarische Federatie (NVAF) protesteerde gisteren op de Keukenhof in Lisse, waar de productschappen, waarin bedrijven samenwerken die zich met hetzelfde product bezighouden, hun vijftigjarig bestaan vierden. De tuinders zijn ontevreden over hun jaarlijkse bijdrage aan het Productschap Tuinbouw (PT), dat hun belangen onvoldoende zou behartigen. De NVAF wil de productschappen laten opheffen. Of zoals het spandoek het verwoordt: „PT in de kist, niemand die ze mist”. Foto WFA WFA25:PROTEST AGRARIERS OP KEUKENHOF:LISSE;23MEI2006- Een afvaardiging van de Nieuwe Vrije Agrarische Federatie gaat naar de Keukenhof, waar de productschappen hun 50 jaar bestaan vieren. De telers zijn ontevreden over de afdracht die ze jaarlijks moeten doen aan het Productschap Tuinbouw. De tekst op het spandoek luidt: "PT (Productschap Tuinbouw) in de kist. Niemand die ze mist." Ze dragen dan ook symbolisch een lijkkist mee. WFA/jvdh/str. Engel Lameijer WFA WFA