BEELDENDE KUNST

BEELDENDE KUNST Rembrandt puurHet Rembrandt 400 jaar en ook het 350 jarig bestaan van het schilderij De anatomische les van dr. Deijman uit 1656 waren voor het Amsterdams Historisch Museum aanleiding voor een tentoonstelling van de eigen Rembrandtcollectie. Die collectie bestaat uit tekeningen, etsen, een etsplaat en het schilderij De anatomische les waarvan ook een voorstudie, een kleine tekening, bewaard is gebleven. De overige tekeningen en etsen tonen de bekende onderwerpen van Rembrandt: landschappen, tronies en portretten, en bijbelse en mythologische voorstellingen. Voor deze werken op papier paste Rembrandt verschillende technieken toe, hij werkte met krijt, pen en penseel, burijn en droge naald. De meeste van deze Rembrandts op papier zijn afkomstig uit het bezit van Carel Joseph Fodor die zijn kunstverzameling bij zijn dood in 1860 naliet aan de stad Amsterdam. Rembrandt puur t/m 13 aug. in Amsterdams Historisch Museum , Kalverstr. 92 of Nieuwezijds Voorburgwal 357. Ma-vr 10-17u, za zo 11-17u. Rembrandt van Rijn: Een Grijsaard, 1630

Rembrandt puurHet Rembrandt 400 jaar en ook het 350 jarig bestaan van het schilderij De anatomische les van dr. Deijman uit 1656 waren voor het Amsterdams Historisch Museum aanleiding voor een tentoonstelling van de eigen Rembrandtcollectie. Die collectie bestaat uit tekeningen, etsen, een etsplaat en het schilderij De anatomische les waarvan ook een voorstudie, een kleine tekening, bewaard is gebleven. De overige tekeningen en etsen tonen de bekende onderwerpen van Rembrandt: landschappen, tronies en portretten, en bijbelse en mythologische voorstellingen. Voor deze werken op papier paste Rembrandt verschillende technieken toe, hij werkte met krijt, pen en penseel, burijn en droge naald. De meeste van deze Rembrandts op papier zijn afkomstig uit het bezit van Carel Joseph Fodor die zijn kunstverzameling bij zijn dood in 1860 naliet aan de stad Amsterdam.

Rembrandt puur t/m 13 aug. in Amsterdams Historisch Museum , Kalverstr. 92 of Nieuwezijds Voorburgwal 357. Ma-vr 10-17u, za zo 11-17u.