7 redenen om uit te gaan

Kermis in de hel. Foto Sanne Peper Iedereen zeult zijn familie mee pagina 24 en 25 Een scène uit Het Koude Kind door Theatercompagnie. Stuk van Marius von Mayenburg, regie Maaike van Langen) Foto Sanne Peper Peper, Sanne

Het Seminar

Zenderen, Hertmerweg 42. Telefoon (074) 259 59 79, keuken open 12.00-14.30, 17.30-21.30, Frans, gem. prijs 3-gangen à la carte: € 35,00Categorie: Rolstoeltoegankelijk

Dit restaurant verdient volgens sommigen meer bekendheid. Onder het motto ‘proef en geniet’ word je door de twee eigenaars verwelkomd. Het proeven bevalt. Met name het wijnarrangement valt zeer in de smaak. Hierna komt het genieten vanzelf, ook al mag de sfeer in dit oude kerkcomplex wat minder sacraal.

goed | Een ruim opgezet restaurant; door de grote ruimte is het wel wat minder intiem. Bediening liet een steekje vallen bij het opnemen van de bestelling, maar was verder correct en op tijd aanwezig. De kwaliteit is prima. (25-02-2006 W.S. te Goor)

uitstekend | Mooi restaurant, leuke intieme sfeer en zeer lekker eten! De wijnen uit het arrangement smaken voortreffelijk, deze worden ook rustig bijgeschonken. Een goed adres om vaker te eten. (25-08-2005 T.E. te Almelo)

Bob Ross schilderworkshop

De Amerikaanse schilder Bob Ross (1942-1995) werd bekend met de tv-serie The Joy of Painting. De schilderlessen, nog steeds te zien bij AT5, hebben inmiddels een ware cultstatus verworven. Binnen een half uur tovert de man met de kalmerende stem een natuurlandschapje tevoorschijn. Mariette Peters laat zien hoe je de Ross-techniek zelf toe kan passen. Na afloop kan je je eigengemaakte Bob Ross mee naar huis nemen.

Amsterdam Noord: Bibliotheek Molenwijk. Aanvang: 21.00. Docent: Mariette Peters. Toegang: 10 euro. Res: 020-6314212. Inl: www.oba.nl

3 TONEEL

Het koude kind

Amsterdam: Compagnietheater, Kloveniersburgwal 50. Aanvang: 20.00. Inl/res: 020-5205320 & www.theatercompagnie.nl

Het is kermis in de hel van Het Koude Kind van Marius von Mayenburg door de Theatercompagnie. De acht personages die Von Mayenburg opvoert vertegenwoordigen elk een facet van de liefde dat niets moois heeft. Alles, van prille verliefdheid tot gepensioneerde huwelijksdwang, ademt ontgoocheling en verbittering. In de regie van Maaike van Langen gaat het er hard aan toe. Het kwaad neemt de overhand en ze vinden zichzelf terug in een poel van verdriet. Lena staat aan het slot met bebloede handen op het toneel, als een angstaanjagende Lady Macbeth.

4 BIOPIC

The Libertine

Regie: Laurence Dunmore. Met: Johnny Depp, Samantha Morton, John Malkovich Tom Hollander. In: 10 bioscopen.

Nette biopic over de Engelsman John Wilmot, graaf van Rochester (1647-1680), schrijver van satires en scabreuze verzen, fraai vormgegeven door Ben van Os, die zelfs de modder pittoresk maakt. Met Johnny Depp als de graaf, John Malkovich als King Charles II, aan wiens hof de graaf zich zowel onmisbaar als onmogelijk maakte, en Samantha Morton als actrice die dankzij Wilmot de grootste van haar tijd wordt.

5 MUZIEKTHEATER

Orkater: Het Hof van Haile

Zoetermeer: Stadstheater, Theaterplein 10. Aanvang: 20.15. Inl/res: 079-3427565 & www.stadstheater.nl

Orkater maakt muziektheater over keizer Haile Selassie van Ethiopië. De dictator van Leopold Witte en Geert Lageveen is opgebouwd uit fragmenten van vele dictators. Hij wordt bezocht door een Noorse journaliste die na maanden wachten voor de deur, snel wordt ingepakt door de keizer. Ricky Koole, als de journaliste, speelt mooi een nuchter meisje dat in de ban is van Hailes poëzie. Tegenover haar staat Pierre Bokma als de grillige keizer.

6 STADSSTRAND

Strand aan de Maas

Rotterdam: Strand aan de Maas is gevestigd op het Leuvehoofd (ter hoogte van de voet van de Erasmusbrug). 7 dagen per week open: zondag t/m donderdag van 10-01 uur, vrijdag en zaterdag van 10-02 uur. Inl: www.strandaandemaas.nl

Vanavond vanaf 19.00 uur is Strand aan de Maas weer geopend en zijn er optredens van o.a: Edge Belly Jazz Dog, DJ Quinten de Rozario ft Jessie K, DJ Jeroenski met Ace on Sax en DJ Matt Styles. Op dinsdag biedt het strand live jazz muziek, donderdag zal salsa de boventoon voeren, vrijdag en zaterdag worden dance georiënteerd en de zondagmiddag staat in het teken van klassieke muziek.

7 ARCHITECTUUR

Lezing Supersudaca

Den Haag: Stroom. Aanvang: 20.00. Voertaal: Engels. Res/inl: 070-3658985 & www.stroom.nl; www.supersudaca.info

In het kader van de tentoonstelling Modern©ité is er een lezing over de architectengroep Supersudaca. Supersudaca, Space for urban research, bestaat uit elf architecten die elkaar via het Berlage Instituut in Rotterdam hebben ontmoet. De lezing zal worden gegeven door Felix Madrazo (1972, Mexico) en Elena Chevtchenko (1981, Oekraïne), de enige leden die nog wonen in Nederland.

Eet en recenseer mee op www.nrc.n/iens

Tips voor Vanavond uit? Mail naar nextagenda@nrc.nl.