7 redenen om thuis te blijven

Geef tante Jannie een leuk cadeau

Houd een Tupperwareparty

www.tupperware.nl

Misschien moet je dat toch een keer gedaan hebben in je leven: een Tupperwareparty organiseren. Er zijn natuurlijk ook alternatieven: botoxparty’s, make-up party’s, party’s voor bach-therapie, voor dure gezichtscrèmes of seksspeeltjes. Maar liever beginnen we rustig bij de Godfather van de colportage: de diepvriesdozenkoning. Maar hoe regel je zo’n feest eigenlijk? Op de website van Tupperware staat stap-voor-stap uitgelegd hoe je Gastvrouw wordt. Een kwestie van contact opnemen met een Demonstratrice (hoofdletters komen uit de oorspronkelijke tekst) en een tijdstip afspreken. Geadviseerd wordt om een Gastenlijst te maken en een thema te verzinnen: ,,bijvoorbeeld ‘magnetron’, ‘picknick’ of ‘serveren en presenteren’.” De catalogus biedt een onuitputtelijke lijst van dozen en doosjes in honderden vormen, maten en kleuren, geschikt voor de magnetron, diepvries, voor de picknick of naar school. Fans van het inventieve Tupperware-lingo kunnen hun hart ophalen met de ‘Stapel-3’, de ‘Zoetdoos’ of de ‘Duette Serveerschalen’. Extra bof: elke Gast heeft recht op een Gastenkadootje: een Tupperware-kofferlabel of –sleutelhanger. En als Gastvrouw (kennelijk bestaat het bedrijf én de doelgroep nog altijd uitsluitend uit vrouwen) ontvang je een ‘Dank-u-wel-kado’ en zelfs een Bonuskado als de Tupperwareparty een succes is en een goede omzet genereert: de ‘Trendy Minikommetjes’. (OvD)

2 Voetbal

Café Oranje: EK voetbal -21

Talpa, 18.00-23.15u.

Vanavond speelt Jong Oranje de eerste wedstrijd op het EK in Portugal. Oekraïne is de tegenstander. Dan volgen de groepsduels met Denemarken (vrijdag) en Italië (29 mei). Trainer Foppe de Haan neemt een aantal ervaren spelers mee die al eerder voor Oranje uitkwamen, zoals Ron Vlaar, Urby Emanuelson, Nicky Hofs en Collins John. Oranje-afvallers Klaas-Jan Huntelaar en Romeo Castelen zijn er ook bij.

3 Verleiding

Temptation Island

Veronica, 20.30-21.35u.

Zijn de koppels wel of niet geslaagd voor hun relatietest? Dat is de grote vraag nu het einde van het vijfde seizoen van Temptation Island in zicht is. Dit jaar gingen wederom twee Nederlandse en twee Belgische koppels de ultieme relatietest aan. Ze verbleven in de meest luxe resorts op Phuket in Thailand. Drie maanden na de opnamen van Temptation Island kijken de koppels terug op een periode die heel wat teweeg heeft gebracht.

4 Natuur

Earth investigated:super volcanoes

National Geographic, 22.00-23.00u.

Wat zou er gebeuren als in Yellowstone een supervulkaan zou uitbarsten? Wetenschappers laten stap voor stap zien wat er kan gebeuren. De uitbarsting van de Tambora (Indonesië) in 1815 is waarschijnlijk vooralsnog de krachtigste en dodelijkste geweest die ooit is voorgekomen. Recenter, in 1985, barstte de Nevado del Ruiz (Colombia) uit, de op vier na dodelijkste in de geschiedenis.

5 Site-seeing

Straatnaambord

www.straatnaambord.nl

Goed nieuws voor eerstejaars studenten: nachtenlang in verafgelegen oorden op zoek gaan naar hilarische straatnaamborden om de huiskamer illegaal mee te versieren is niet langer nodig. Bewoners van Wipstraat 32, Nadorst 9 en Innemen 11 kunnen weer rustig ademhalen. De traditie van verkeersborden jatten kan vele malen simpeler: laat ze gewoon zelf maken! Via de site straatnaambord.nl is het vertrouwde donkerblauwe bord met witte randje voor 55 euro te bestellen. Daarvoor mag je een tekst van vijftien lettertjes invullen, plus ondertekst. Een ruim behuisde geluksvogel zou kunnen kiezen om een kleurloos gangetje om te dopen tot ‘PC Hooftstraat’, een romanticus noemt zijn halletje ‘Boulevard of broken dreams’. Natuurlijk is het leuker om een bord cadeau te geven. Noem de tuin voortaan ‘Tante Jannieplantsoen’. Nu maar hopen dat die niet gejat worden. (OvD)

6 Boek uitgeven

Via www.blurb.com

Altijd al een boek willen uitgeven? Blurb drukt boeken in een oplage van één tot duizenden. Fotoboeken, romans, kookboeken. Soms zelfs binnen vijf minuten. Boekdrukker Blurb (www.blurb.com) verwacht niet alleen zakelijk succes, maar ook bestsellers van onbekend talent. Deze dotcom drukt boeken die computergebruikers op hun computer ontwerpen. De boeken zijn van professionele drukkwaliteit en kosten ongeveer evenveel als in de boekhandel. Bij een grotere oplage geeft Blurb korting, zodat de auteur er ook nog aan kan verdienen. Helemaal nieuw is het concept van Blurb niet. Bijvoorbeeld online fotoservices van Albert Heijn en Iphoto van Apple drukken al langer kant-en-klare fotoalbums. Maar Blurb biedt gratis software om een boek te ontwerpen. Blurb drukt boeken in diverse formaten, tot 400 pagina’s. Een boek met hardcover en 40 pagina’s kost 29,95 dollar. (JP)

7 Film

De tweeling

Canvas, 21.25-23.35u.

Op zesjarige leeftijd wordt een in 1918 in Keulen geboren tweeling gescheiden. Lotte groeit op als Nederlandse, bij familie in Hilversum, en maakt de Tweede Wereldoorlog mee als lid van een gezin dat onderduikers in huis heeft. Haar grote liefde, een joodse pianist, komt om in Auschwitz. Anna wordt ondergebracht bij een boerenfamilie in Westfalen, werkt als dienstmeisje bij een familie uit de Pruisische landadel, koestert ambivalente gevoelens ten aanzien van het nazisme, trouwt met een Oostenrijker die kort voor het einde van de oorlog sneuvelt als SS-officier, en maakt aanzienlijk meer gruwelen mee dan haar met een schoon geweten, en slechts aan overleversschuldgevoelens lijdende zus. Als oude dames ontmoeten ze elkaar weer in het kuuroord Spa, en kibbelen over de vraag voor wie de oorlog nu erger was. Gebaseerd op de bestseller van Tessa de Loo. (AW)