Zestig doden bij luchtaanvallen

Zestig doden bij luchtaanvallen Kandahar. Bij Amerikaanse luchtaanvallen op het dorpje Azizi in de Zuid-Afghaanse provincie Kandahar zijn gisternacht circa zestig Talibaan-strijders gedood. Volgens dorpelingen zijn ook tientallen burgers om het leven gekomen. Een ooggetuige vertelde dat rebellen huizen invluchtten, waarna ook die huizen werden bestookt. Sinds vorige week is het geweld in de zuidelijke provincies van Afghanistan opgelaaid. Foto Reuters British soldiers from the 21 Air Assault Battery Royal Artillery, who are providing the Helmand Task Force's Provincial Reconstruction Team, conduct a night patrol in the early hours of 22 May, in Lashkar Gah, Helmand province. More than 50 Taliban rebels and at least 16 civilians were killed during an overnight coalition bombing raid on a village in southern Afghanistan, officials and witnesses said 22 May. AFP PHOTO / JOHN D MCHUGH AFP