Wisselvallig en nat

Het zeer wisselvallige en vaak natte weer van dit moment met relatief gematigde temperaturen houdt aan tot in het weekeinde na Hemelvaart. Een sterke westcirculatie boven de oceaan en onze omgeving voert de ene na de andere storing aan. Vrijwel dagelijks kan het dan ook regenen. In de opklaringsgebieden tussendoor ontstaan buien.

De storing die vandaag op veel plaatsen eerst nog regen bracht, zal ons land vanavond en de komende nacht hebben verlaten. Er komen dan opklaringen voor en bij een tijdelijk wat wegvallende wind dalen de temperaturen op de koudste plaatsen tot circa 6 graden. Tegen de ochtend trekt de zuidwestenwind aan en kan aan zee een bui vallen.

Morgen laat de zon zich in de ochtend op veel plaatsen nog af en toe zien. In de middag voert de zuidwestelijke wind, die aan zee krachtig tot hard wordt, steeds onstabielere lucht aan waarin enkele flinke regen en onweersbuien tot ontwikkeling komen. Verder komt vanuit het noordwesten een regengebied het land binnen. Met maxima tussen 13 en 16 graden komen de temperaturen iets hoger uit dan vandaag.

Donderdag, Hemelvaartsdag, lijkt het vooral in de ochtend nog op veel plaatsen te regenen. In de middag wordt het vanuit het noordwesten droger en kan vooral in het westen en noorden de zon zich nog even laten zien. Het wordt tussen 14 en 17 graden. Ook vrijdag, zaterdag en zondag houdt het wisselvallige weer aan. In de temperaturen verandert weinig. Wel komt er meer ruimte voor de zon.